Organisatie

 

Premium partner:

 
 

PwC biedt een compleet scala aan van professionele diensten waarbij we oplossing ontwerpen op het snijvlak tussen business, technologie en gebruikerservaring.

Met meer dan 160 VTE‘s is het Belgische Technology Consulting team van PwC het grootste team van onafhankelijke technologie-adviseurs binnen België. Onze grote ervaring in de publieke sector zowel op Regionaal (Vlaams, Brussels en Waals), Federaal als ook Europees vlak bouwt hierbij op de volgende drie pilaren.

Strategie e-Gov

Met de focus op ICT strategie, digitale transformatie en e-Participatie zorgen we voor een volledige transformatie tot een digitale overheid. Zo brengen we expertise mee in innovaties en opkomende technologieën zoals bots (RPA), DataDriven Overheid, cloud, Internet of Things, AI, Blockchain, ... En leveren we daarbovenop de nodige ervaring in cybersecurity en privacy (GDPR).

Tactiek

Als onafhankelijke expert begeleiden we de overheid tijdens haalbaarheidsstudies en conceptbepalingen voor digitale veranderingen. Daarenboven brengen we ook de volledige user experience, marktanalyse voor ICT oplossingen en helpen we bij de selectie van de verschillende aanbestedingsmogelijkheden.

Operationele werking

Om het ICT beleid in de praktijk te brengen zorgen we voor algemene en specifieke ICT analyses en vergelijkingen. We brengen de maturiteit, inclusief sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen in kaart met betrekking tot procesbeheer, connectiviteit, IT infrastructuur en vele andere technologische componenten.


 

IFORI is een juridisch nichekantoor gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, ICT & privacy recht met vestigingen in Gent en Tervuren.

 

De laatste jaren bouwde het kantoor een ijzersterke reputatie op binnen de overheid (zowel federaal, regionaal als lokaal) enerzijds op het vlak van IP, ICT & privacy recht, anderzijds op het vlak van data & cyber security.

 

Hun benadering is heel ‘hands on’ en op maat van de organisatie. Zij zien zichzelf als partners met blijvend oog voor de specifieke noden van het project.

 

Hun expertise omvat ondermeer:

  • De implementatie van nieuwe regelgeving binnen overheidsorganen (GDPR, PNR, AML, etc.), alsook het uitvoeren van compliance audits en studies, ondermeer bij gegevensuitwisseling;
  • het vervullen van de rol van Data Protection Officer (DPO) met een unieke multidisciplinaire aanpak (zowel juridisch als IT technisch)
  • het adviseren rond AI (privacy, ethics, freedom to operate, etc.)
  • het adviseren rond blockchain
  • het adviseren rond de digitale ontsluiting van museumcollecties, alsook de auteursrechtelijke vraagstukken hierrond
  • het adviseren rond openbaarheid van bestuur;
  • het adviseren rond co-development met privé-partners
  • het geven van opleidingen en organiseren van awareness campagnes rond ondermeer privacy, data & cyber security
  • etc.


Tabel partners:
 
 
 
 
 
 
 
Boek uw VIP Tafel!
Contacteer Bram de Smit (+32 (0) 52 65 00 34 - bram.desmit@tmab.be) voor meer inlichtingen.